Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera

Uoči sajma CROAGRO mnogi poljoprivredni proizvođači pozvani su poslati uzorke svojih poljoprivrednih proizvoda na ocjenjivanje kako bi se izabrali najbolji koji će biti svečano proglašeni na sajmu. Tako će se ocjenjivati rakije i likeri.

Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera organizira Gospodarski list u suradnji s Agronomskim fakultetom i Prehrambeno – biotehnološkim fakultetom u Zagrebu. Stručna međunarodna komisija ocjenjivat će boju, bistroću, tipičnost, miris i okus rakija/likera po sustavu bodovanja od 1 do 20. U svakoj kategoriji bit će proglašen najbolji šampionski uzorak.

Uz medijsku promociju proizvođača rakija i likera, cilj ove manifestacije je i kroz edukativna i stručna predavanja ukazati i na relativno nisku kulturu pijenja rakija i likera te nedovoljnog poznavanja rakija kod šire populacije, ali i ugostiteljskog sektora. Potrošnju rakija ugrožava i agresivni marketing i financijska snaga u industriji konkurentskih pića, stoga je i ovo prigoda da se dodatno popularizira i promovira kultura rakije, istaknu najbolji proizvođači koji će biti nagrađeni za uspjeh i kvalitetu rakija i likera i da se pokaže kako rakija povezuje ljude, stvara prijateljstva i širi dobru volju, jer se uz rakiju slavi rađanje, ispraća na vječni počinak, ali i slavi život!

Za sudjelovanje je potrebno obaviti prijavu putem interneta (PRIJAVA) te dostaviti dvije boce rakije/likera (dvije boce zapremnine 1 litre računaju se kao 1 uzorak).
Uzorke je potrebno dostaviti do 15. 11. 2019. godine na adresu Prehrambeno – biotehnološkog fakulteta (Pierottijeva ul. 6, 10000, Zagreb, 4. kat – Zavod za kontrolu kvalitete ).
Na svakom uzorku je potrebno napisati:
Uzorak za Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera CROAGRO, kategoriju jakog alkoholnog pića,
alkoholnu jakost i godinu proizvodnje, ime i prezime proizvođača (ili naziv poduzeća) te vašu adresu.
Participacija za domaće natjecatelje iznosi 100 kuna po uzorku, odnosno 15 eura po uzorku za strane natjecatelje.
Participaciju treba uplatiti na IBAN račun: HR1223600001101284610
U opisu plaćanja navedite vaše ime i prezime i/ili naziv firme.
Prijaviti se možete na ovoj poveznici: (
PRIJAVA)

Za sva pitanja kontaktirajte

Mob: 091 /3843 007
E-mail: marin@gospodarski-list.hr

Svečano proglašenje pobjednika održat će se u subotu, 07.12.2019, trećeg dana sajma.